Däckbyte vid punktering

Att drabbas av akut punktering ute på vägarna är inte bara besvärligt – det kan också vara riktigt obehagligt. En akut punktering kan bero på en plötslig däckexplosion eller en pyspunktering, som leder till att du behöver stanna vid vägkanten. Situationen känns desto mer obehaglig om du sedan även inser att de verktyg och tillbehör som behövs inte finns med i bilen, eller om du helt enkelt vet att du inte besitter tillräckligt med kunskap för att utföra ett däckbyte själv. I dessa situationer finns vi vid din sida! Assistansbärgning i Trestad AB kan fort hjälpa dig som drabbats av punktering i områdena kring Vänersborg, Trollhättan, Grästorp, Mellerud, Lilla Edet, Lödöse, Herrljunga och Vara.

Vid punktering ska du först och främst prioritera säkerheten

Att få stopp vid sidan av vägen, oavsett orsak, kan bli riktigt farligt om du inte syns för dina medtrafikanter. Därför är det A och O att först och främst säkerställa din egen synlighet vid vägkanten, så att andra fordon har möjlighet att sakta ner ordentligt när de ska passera dig. För att skapa en så säker trafikmiljö som möjligt efter omständigheterna rekommenderar vi att du:

 • ser till att ditt fordon är säkert parkerat vid vägkanten
 • sätter igång varningsblinkers
 • tar på dig en reflexväst
 • Placerar en varningstriangel cirka 30 bakom fordonet.

När dessa steg är genomförda finns vi bara ett telefonsamtal bort! I vissa fall räcker det att laga det befintliga däcket, men om det krävs ett komplett däckbyte utför vi även detta på plats.

 

Därför ska du ta hjälp av Assistansbärgning i Trestad AB

Det finns många anledningar till varför du ska välja just oss när du råkat ut för en punktering.

 1. Tidsbesparande
  Att vi utför däckbyte på plats innebär att du slipper vänta på att få bilen bärgad till närmsta verkstad för att sedan få däcket bytt på verkstaden. Våra erfarna bärgare dyker upp så fort som möjligt och utför ett däckbyte där du är – hela vägen från norr om Göteborg till söder om Åmål.
 2. Vi utför däckbyte och däcklagning på alla typer av fordon
  Du är varmt välkommen att kontakta oss på Assistansbärgning i Trestad AB oavsett om det gäller en personbil, buss, husbil, lastbil, traktor, elbil eller mopedbil.
 3. Vi är tillgängliga 24 timmar om dygnet
  Assistansbärgning i Trestad AB finns till hands dygnet runt för att utföra däckbyte eller däcklagning där du befinner dig, så att du fortast möjligt kan rulla vidare. Vi är givetvis även tillgängliga under högtider som jul, nyår och midsommar.

 

Vad är viktigt att tänka på vid akut punktering?

När du behöver stanna vid sidan av vägen på grund av punktering är det A och O att säkerställa din synlighet för andra trafikanter. Parkera bilen säkert vid vägkanten, sätt igång varningsblinkers, placera ut en varningstriangel och ta gärna även på dig en reflexväst.

 

Var kan Assistansbärgning i Trestad AB hjälpa till med däckbyten?

Våra två stationer är belägna i Vara och Trestad. Vi utför däckbyten hela vägen från Åmål i norr till Bohus i Kungälv i söder.

 

Vilka typer av fordon kan Assistansbärgning i Trestad AB utföra däckbyten på?

Vi utför däckbyten på alla typer av fordon – oavsett om det gäller personbil, lastbil, buss, traktor, husbil, elbil eller mopedbil.

0
Feed